Чай Пуер

Чай Пуер

Чай пуер за останнім часом став дуже популярним. Кажуть, що чай бадьорить не гірше міцної кави, про нього навіть ходять міфи, що він володіє наркотичними властивостями. Пуер - продукт, який можна зберігати довгі роки і його смак з часом буде тільки поліпшуватися.

Провінція Китаю під назвою Юннань є батьківщиною пуеру. Саме тут виготовляли цей чай і в VII столітті доставляли в повіт Пуер, за назвою якого і донині називають популярний нині сорт чаю. Пуер підкорив чайних гурманів не тільки в Китаї, але і по всьому світу.

Види пуеру

Даний сорт ділиться на два різновиди: Шу (чорний) і Шен (зелений) Пуер. Шанувальники стародавнього походження цього чаю вибирають для себе Шен пуер, адже класична технологія його виробництва має довгу історію. Технологія виготовлення Шу пуеру відносно молода і дозволяє без тривалих десятирічних вичікувань отримати дозрілий продукт.

Як і інші види чаю, даний вимагає особливого способу заварювання.

Правильно заварити чай ви зможете завдяки чайнику Kenwood SJM 610 Persona з функцією контролю температури. Прилад нагріє воду до заданої температури. Для пуеру це значення - 95 градусів. Щоб отримати ароматний напій з правильним смаком, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій:

• Перед тим як поміщати чай в заварник або кухоль, цей посуд потрібно прогріти.

• Першу заварку обов'язково потрібно зливати. Залийте чай підігрітою водою і через 10-20 секунд злийте її. Для чого це робиться? Найперше - це елементарно помити чай від пилу, а друге - пом'якшити пресоване чайне листя, щоб воно послабилося і краще розкрилося в наступній заварці.

• Наступну заварку можна пити. Залийте в ємність гарячу воду і дайте напою настоятися приблизно 10 секунд. Кожне заварювання буде супроводжуватися більшим часом для настоювання.

• Коли чай завариться до потрібного вам ступеня терпкості, його потрібно злити в окрему посудину. Інакше напій буде дуже насиченим.

• Приготований чай розливають по чашках і п'ють невеликими ковтками, не поспішаючи. Хороший, якісний пуер можна заварювати до десяти разів.

Пуер - це не тільки цікавий, особливий смак, але і корисні властивості. Цей чай позитивно позначається на хімічному складі крові, знижує її в'язкість і рівень холестерину. Напій може мати тонізуючі властивості або заспокійливі. Все залежить від стану людини перед чаюванням. Багато хто вважає, що пуер допомагає травному тракту перетравлювати важку, жирну їжу.

Однак, є і деякі протипоказання. Не рекомендується вживати цей чай літнім людям перед сном. Зелений або Шен пуер не варто пити на голодний шлунок, цим ви можете спровокувати виділення шлункового соку понад норму, можуть так само з'явитися печія і різі. Занадто захоплюватися цим напоєм теж не слід, оскільки зайве вживання шкідливо для здоров'я.

Пуер має на увазі чайну церемонію, в ході якої ви зможете перейнятися особливим ставленням до цього напою. Спеціальні чайнички, чашечки додадуть чарівної атмосфери і настрою. Закип'ятити воду ви зможете завдяки чайникам Kenwood, які завжди відрізнялися високою якістю і затишним дизайном.

 
Telegram glo