Огляд хлібопічки Kenwood BM250: як з бабусиної печі

Огляд хлібопічки Kenwood BM250: як з бабусиної печі

На жаль, якість магазинного хліба погіршується з кожним днем. Куплений в супермаркеті батон найчастіше щільний, як кажуть, «забитий», швидко черствіє і нерідко навіть покривається пліснявою. Домашній хліб з духовки теж не завжди виходить їстівним - то тісто не підійде, то буханець підгорить.

Тим, хто остаточно вирішив перейти на домашнє випікання хлібобулочних виробів, слід звернути увагу на хлібопічку Kenwood BM250. Відносно недорогий багатофункціональний прилад може спекти не тільки білий, висівковий, зерновий або житній хліб, а й м'яку здобну булку або кекс, замісити круте тісто для вареників або пельменів, зробити солодкий густий ягідний джем. Вам достатньо лише скласти в ємність всі необхідні інгредієнти, вибрати одну з 12 пропонованих програм і натиснути кнопку запуску. Все інше хлібопічка зробить без вашої участі. Якщо ви помилилися з пропорціями – апарат сповістить про це звуковим сигналом. Значить, потрібно додати ту чи іншу складову.

Основні особливості

Потужність приладу складає 480Вт – не самий марнотратний варіант. Зручна функція - восьмихвилинний запас пам'яті при відключенні електроживлення. Тобто, при невеликому збої і короткочасному відключенні світла Kenwood BM250 не потрібно буде запускати заново: при відновленні живлення машина продовжить процес з того місця, на якому її перервали.

Нагрівальний елемент розташований по всьому периметру лотка, тому нижня скоринка виходить однорідною і рівномірною.

Хлебопічка розрахована на випічку хліба масою до 1 кг, металева чаша з антипригарним покриттям дозволяє отримувати готовий продукт у формі традиційної буханки, яку зручно виймати з чаші і нарізати скибками. Є функція швидкої випічки, а також відстроченого запуску до 15 годин. Можна навіть вибирати бажану ступінь прожарювання і колір скоринки. Всі функції відображаються на рідкокристалічному дисплеї, надійний цифровий таймер точно відраховує час.

Зовнішні дані і нюанси догляду

Кубічна форма Kenwood BM250 на перший погляд невибаглива. Однак саме такі контури дозволяють встановити її під будь-якою стінкою або в стандартній прямокутній ніші. Назвати прилад гігантським язик не повернеться: всього 31 x 34.5 x 25 см. А ось важить вона чимало - понад 6 кг, оскільки всі внутрішні частини, які отримують певне навантаження в процесі роботи, виготовленні з металу. Пластиковими є лише корпус і прозора кришка.

Мити чашу і лопатку для вимішування тіста слід м'якою серветкою і теплою водою. Можна використовувати миючі засоби, але без абразивних включень. І ні в якому разі неприпустимо застосовувати жорсткі щітки, інакше антипригарне покриття пошкодиться і хліб при випіканні почне пригорати.

Деякі аспекти, які потрібно знати

Якщо ваш домашній хліб від Kenwood BM 250 вийшов гірше, ніж ви очікували, не варто відразу звинувачувати у всьому хлібопічку і її виробників. Можливі причини – борошно низької якості, погані дріжджі, занадто жорстка вода. А може бути, ви помилилися в пропорціях? Щоб цього не сталося, користуйтеся мірним стаканом і спеціальною ложкою, яка може з чайної перетворюватися в столову і навпаки. Вони входять в комплектацію приладу.

Не закладайте ягоди для джему, не видаливши попередньо кісточки – тістомішалка з ними навряд чи впорається, та й з антипригарним покриттям у цьому випадку можна попрощатися.

Іноді стандартної годинної програми не вистачає для повної готовності виробу. Особливо це стосується кексів. Не потрібно допікати його в духовці, як роблять деякі господині. Просто поставте таймер додатково ще хвилин на 15-20 - ваш кекс стане ідеальним.

Kenwood BM250 проста і інтуїтивно зрозуміла в експлуатації: якщо у вас не вистачає часу займатися випічкою домашнього хліба кілька разів на тиждень, ви можете навчити цього процесу своїх домочадців. Наприклад, діти обожнюють возитися з борошном і тістом, і якщо їм випаде можливість самостійно перетворити малоїстівні інгредієнти в теплий м'який і ароматний хліб для сімейного обіду – захоплення їх не буде меж.