Як вибрати тостер

Як вибрати тостер

Хочете з апетитом хрустіти підсмаженими хлібцями, поливаючи їх джемом або медом? Тоді вам необхідний тостер. Ми розповімо, як його вибрати.
Для того, щоб не пошкодувати про зроблену покупку, зверніть увагу на такі особливості.

Матеріал корпусу

Тостер з металу – самий якісний і надійний варіант. Саме такі прилади пропонує англійський бренд Kenwood. Вони більш стійкі до високих температур ніж пластикові, прослужать набагато довше, ніж останні. Якщо пластиковий тостер зроблений з неякісного матеріалу, він може розплавитися. У металевого приладу для підсмажування хліба є, мабуть, тільки один мінус: він легко нагрівається, тому, доторкнувшись до такого тостеру, ви можете обпектися. Деякі моделі приладів для підсмажування хліба від Kenwood мають покриття Sure Grip, яке перешкоджає нагріванню стінок пристроїв.
Тип нагрівального елементу
Найпоширенішими є електричні тостери. Вони надійні, їх легко використовувати, нескладно ремонтувати. Останнім часом поширення набули кварцеві тостери. Їх плюси в тому, що вони споживають трохи менше електроенергії, проте ціна цих приладів заважає їм стати популярними, витіснити на периферію ринку звичні для нас електричні тостери.

Тип управління

Управління буває двох типів: механічне та електронне. Перше, на відміну від другого, має безліч мінусів. Повернувши ручку такого приладу для підсмажування хліба, ви включаєте його. Вимкнути тостер вам також потрібно буде самостійно, повернувши держак в зворотному напрямку. Поки готуються тости, ви повинні будете невідлучно перебувати на кухні, щоб вони не підгоріли. До того ж, ідеально просмаженими вони не будуть. Тостери Kenwood – це зручне електронне управління з 6-ма ступенями прожарювання, яке не завдасть вам клопоту.

Кількість відділень для тостів

Два слоти - це, мабуть, оптимальний варіант. Прилад на два тости не займає багато місця, до того ж, завдяки високій потужності пристроїв Kenwood (більшість моделей має потужність 900 Вт), ви дуже швидко зможете приготувати достатню кількість закуски для великої родини або компанії друзів.

Піддон для крихт

Ця деталь – важлива складова хорошого тостера. Якщо у вашому приладі її немає, це означає, що кожен раз, після приготування гарячих хлібців, вам доведеться чистити поверхню столу, на якій він стоїть. Однак це не найстрашніше. Накопичуючись під тостером, крихти можуть стати причиною загоряння. Щоб цього не сталося, вибирайте пристрої, забезпечені цією деталлю. Всі прилади для підсмажування хліба Kenwood мають зручні піддони для крихт, які легко знімати і чистити.

Особливості дійсно хорошого тостера

Тостери Kenwood мають функцію розморожування хліба, це дуже зручно, якщо ви зберігаєте хлібобулочні вироби в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими, а також функцію підігріву охололих тостів (для цього призначена спеціальна решіточка). Система Peek & View дозволяє дістати хлібці з тостера під час приготування і, якщо вони виявляться ще недостатньо просмаженими, відновити процес. Завдяки тому, що тости можна дістати з пристрою, не обпалюючи пальці, ви можете підсмажити навіть найменші шматочки хліба. Якщо ви готуєте сніданок тільки для однієї людини, функція Ecoslot вам стане в нагоді. Завдяки їй, можна відключити другий слот, якщо вам потрібно приготувати тільки один тост. Це сприяє значній економії електроенергії.
Вибирайте тостери Kenwood, насолоджуйтеся апетитною закускою, приготовленою саме так, як ви любите.