Розсипи золота або історія спецій

Розсипи золота або історія спецій

Терпкі і солодкі аромати спецій, різнокольорові розсипчасті візерунки. Без цієї складової ви не зможете зробити блюдо шедевром. Спеції відомі людству з давніх часів. Їх дарували один одному, як дорогоцінні подарунки, вони дійсно були дорогоцінними: щіпка перцю в далекі часи коштувала ціле багатство.

У Стародавньому світі спеції були найдорожчим товаром. Сіль в ті часи цінувалася на вагу золота, а ваніль, кориця, аніс і навіть звичний для нас чорний перець були немислимою розкішшю. Так що, використовуючи для приготування страв ці ароматні інгредієнти, господині, фактично, присмачували їжу розсипами золота. За даними вчених, торгівля спеціями почала розвиватися, приблизно, з 2000 року до н. е. Трактати з описом лікарських і косметичних препаратів, до складу яких входили спеції - одні з найдавніших рукописних матеріалів. Єгиптяни широко використовували їх для приготування косметики, але найбільше знали про них індійці і жителі Далекого Сходу. Першими широке поширення в Індії отримали звичні для нас чорний перець, кориця, імбир, куркума, кардамон. П'ять тисяч років головними постачальниками спецій були араби, шлях, по якому каравани везли дорогоцінний товар, вів в Середземноморську частину Європи. Для того, щоб позбутися від конкурентів, які хотіли б видобувати спеції, араби не тільки тримали в секреті караванні маршрути, місця продажу, але навіть придумували легенди про дивовижних змій, страшних птахів, які охороняють долини, де ростуть магічні трави.

В Європі з спецій стали робити мазі і запашні масла. Зі спецій була приготовлена мазь «священне миро», якою мазали при коронації обличчя і руки імператорів. В наш час, коли гвоздика і ваніль, мелений перець і кінза оселилися в баночках і коробочках на кухні кожної господині, своє сакральне значення вони не втратили тільки в аюрведі, системі індійської медицини. А ви знаєте які спеції використовувати для того чи іншого блюда? Ми склали для вас невеликий список.

Базилік - овочеві салати, сир, м'ясо, макарони, морепродукти, яйця

Чилі - м'ясо, макарони, маринади

Імбир - м'ясо, риба, випічка, напої, салати

Куркума - яйця, м'ясо, супи, рис, курка

Кмин - випічка, картопля, салати

Аніс - овочі, солодкі супи, маринади, риба

Фенхель - гострі супи, лікери, солодкі пироги

Кінза - салати, супи

Коріандр - маринади, випічка, ковбаси

Майоран - картопля, паштети

Аромат і смак спецій, які ви подрібнили самостійно, зроблять ваші страви неперевершеними. Суміші спецій, які можна знайти на полицях магазинів, часто бувають неякісними, в них додають шкідливі речовини. Складіть свою формулу кулінарного успіху! Подрібнити спеції вам допоможе якісний пристрій від Kenwood. Такий подрібнювач впорається із завданнями, які ви поставили перед ним, за лічені секунди. Горіхи, сир, спеції, зелень - необхідні компоненти безлічі смачних і корисних страв. Система чотирьох ножів Quadblade, дві швидкості, система безпеки - те, що робить пристрій незамінним. З його допомогою можна колоти лід для коктейлів, приготувати дитяче харчування або соус. Виберіть собі в помічники подрібнювач Kenwood! Додайте в свої кулінарні шедеври трохи магії!

 
Telegram glo