Чаювання по-англійські

Чаювання по-англійські

Знаменитий на весь світ англійський файв-о-клок - це королівська традиція, що вимагає дотримання всіх правил етикету. Якщо ви хочете влаштувати свій післяобідній файв-о-клок, погодьтеся, для нього, як не можна краще підійде англійський чайник Kenwood.

Чому Kenwood? Звичайно ж, не тільки тому, що ця техніка британського "походження". Чайники торгової марки мають масу переваг. Вони виготовлені з якісних матеріалів, прослужать вам довгий час. Всі чайники Kenwood оснащені закритим нагрівальним елементом дискового типу, що дає можливість закип'ятити воду навіть для однієї чашки чаю. Прилади не включатимуться, якщо в них немає води, при закипанні рідини вони відразу ж відключаться, спеціальний механізм кришки не дозволяє їй відкриватися під час роботи приладу. Дизайнерська колекція яскравих чайників Kenwood kMix - це прилади, які зроблять вашу чайну церемонію красивою.

Те, що ми називаємо "файв-о-клок", англійці називають "низьким", "високим" або "м'ясних" чаєм. Назва "високий" вказує на королівське походження традиції. "М'ясний" розповідає про те, що чаювання у британців - це прийом їжі, а не просто запивання чаєм тістечок і бутербродів. Прикметник "низький" розповідає нам про традиції проводити чайні церемонії в вітальні, де гості сидять за низькими столиками. Є три основних типи "файв-о-клок":

• Чай з вершками "Cream tea" - чай, булочки, джем, вершки

• Легкий чай "Light tea" - чай, булочки, цукерки

• Повний чай "Full tea" - чай, сендвічі, булочки, цукерки і десерт

У сучасній Великобританії багато хто воліє пити чай з такими закусками і солодощами:

• Гострі закуски "Savories" - маленькі сендвічі

• Булочки "Scones" (в наших модних журналах іноді можна побачити рецепт "Сконе", як їх називають по-російські) - здоба подається з джемом і девонширськими або топленими вершками

• Печиво Pastries - пироги, печиво, пісочні коржики

Хочете організувати "М'ясний чай", але не знаєте, що до нього подати? Ось найпопулярніші у англійців 10 сендвічів:

• Копчений лосось з вершковим сиром

• Яйця з майонезом і крес-салатом

• Курча з майонезом

• Огірок з вершковим сиром

• Сир з чатні

• Шинка з гірчицею

• Креветки з майонезом

• Яловичина з хріном

• Тунець з майонезом

• Печені овочі з вершковим сиром

Кілька правил англійського етикету

• Чашку потрібно піднімати з блюдця тільки для того, щоб зробити ковток, а не тримати її на вазі весь час.

• Чай розмішують ложкою не по колу, а від низу до верху. Ложку потрібно класти в блюдце або на спеціальну тарілку.

• Лимон подається на окремій тарілочці зі спеціальною вилочкою. Скибочка лимону може плавати в чашці чаю. За англійською традицією, в центр кожного шматочка має бути встромлено гвоздичка.

• Серветка повинна знаходитися зліва приладу. Після обіду її необхідно покласти також зліва.

• Булочку поміщають на окрему тарілку, відщипують шматочок, який потім намазують джемом, шоколадом або маслом за допомогою ножа.

• Якщо ви їсте відкритий сендвіч або печиво, не забувайте про маленький ніж і виделку.

Приємного чаювання!