Що потрібно знати про м'ясо

Що потрібно знати про м'ясо

Напевно, суперечки про те, чи потрібне нашому організму м'ясо, ніколи не вщухнуть. Так чи інакше, продукт має ряд корисних властивостей. Яке м'ясо неодмінно має бути в раціоні кожного з нас? Як його приготувати? Відповіді на ці питання ви знайдете в нашій статті.
М'ясні страви з фаршу - складові меню кожної людини, якщо вона, звичайно, не вегетаріанець. Для того, щоб правильно приготувати котлети, макарони по-флотськи, фарширований перець, млинці з м'ясом, вам знадобиться м'ясорубка Kenwood. Вона є багатофункціональним приладом. Якщо ви оснастите м'ясорубку насадками, які можна купити в нашому фірмовому інтернет-магазині, вона вирішить безліч кулінарних завдань. Допоможе приготувати фреш, домашню пасту, борошно без клейковини з круп, нарізати овочі. За одну хвилину м'ясорубка Kenwood зробить фарш з трьох кілограмів м'яса. Яке м'ясо принесе більше користі організму? Це питання часто задають господині, думаючи про те, як урізноманітнити меню. Ось кілька важливих фактів про один із головних продуктів харчування.

Червоне м'ясо

Яловичина, свинина, баранина вважаються "червоними". Білим м'ясом називають кролятину, курятину і телятину. Червоне м'ясо є багатим джерелом заліза і білка. Креатини, мінерали, фосфор, вітаміни - все це складові продукту. Проте, регулярне споживання червоного м'яса шкідливо для здоров'я через його насиченість жиром. Це сприяє розвитку раку молочної залози, шлунка, сечового міхура. Через надмірне вживання продукту може виникнути гіпертонія, артрит і багато інших захворювань. Висновок простий: вживати червоне м'ясо в міру.

Біле м'ясо

Американські вчені вважають, що воно корисніше для здоров'я, ніж червоне. Допомагає підтримувати нормальний рівень холестерину, кров'яного тиску, зміцнює імунітет. Серцево-судинна система тих, хто любить біле м'ясо, набагато здоровіша, ніж у їдців "червоного".

Свинина

Найкалорійніше і жирне м'ясо. Для дієтичного харчування краще використовувати свинячу вирізку або лопатку.

Яловичина

У цьому м'ясі багато заліза, тому лікарі говорять про його користь. Дітям і літнім людям не рекомендують їсти стару з яловичини, так як вона погано засвоюється.

Баранина

У ній мало холестерину, зате багато фтору. Сприяє роботі підшлункової залози.

Телятина

Дуже ніжне світле м'ясо. Його рекомендують вживати тим, хто страждає хворобами шлунково-кишкового тракту, а також маленьким дітям.

Кролятина

Вважається дієтичним продуктом, так як засвоюється організмом на 90%. Містить найбільше білків і ненасичених жирних кислот у порівнянні з іншими видами м'яса.

Індичка

Найбільш низькокалорійне, але при цьому поживне м'ясо, відмінно підходить тим, хто дотримується дієти. Деякі її частини належать до червоного м'яса, а деякі - до білого. Не викликає алергії.

Курятина

Легке м'ясо, яке прекрасно засвоюється організмом. У курятини багато фосфору, вона покращує роботу шлунка. Курячий бульйон сприяє виробленню шлункового соку, тому може бути шкідливим при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.
Їжте тільки корисні продукти! Готуйте багаті вітамінами м'ясні страви за допомогою приладів Kenwood.