Як приготувати лимонний тарт?

Коли приготувати лимонний тарт, як не зараз, адже ще немає сезонних фруктів, а смак запасених на зиму ягід вже приївся.

Тарт – це відкритий пиріг з пісочного тіста та нічим не покритої начинки. Створити такий духмяний пиріг допоможе будь-яка кухонна машина Kenwood, кожна з яких може замісити пісочне тісто (К-подібна насадка), змішати інгредієнти для начинки (насадка-віничок).

У нашому випадку заварний крем з лимонною цедрою будуть чудовою заміною сметанному наповнювачу з ягодами, які вже можливо встигли набриднути. Отже, нам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти

Для тіста:
175 г борошна
дрібка солі
75 г вершкового масла, порізаний кубиками
25 г цукрової пудри
1 яєчний жовток

Для начинки:
2 яйця, збитих
1 яєчний жовток
75 г цукрової пудри
сік 3 лимонів
цедра 1 лимона
100 мл подвійні вершки (<45%)  
фрукти/ягоди для декору

Порції: на 6 людей
Час запікання: 20 хвилин
Час приготування: 1 година 5 хвилин

Приготування

Для приготування тіста: просіяти борошно, сіль додати до масла у миску, поставити K-подібну насадку та запустити кухонну машину приблизно на 1-й швидкості на 3 хвилини, змішувати допоки тісто за консистенцією не нагадуватиме хлібні крихти. Додайте до нього цукрову пудру, яєчний жовток та 30-45 мл холодної води, запустіть ще раз на 3-й швидкості приблизно на 20 секунд, допоки суміш не сформується у м’яке тісто. Робочу поверхню легенько притрусіть борошном, накрийте тісто чистим рушником і дайте йому «відпочити» впродовж 30 хвилин.

  1. Розкатайте тісто до 23 см у діаметрі відповідно до форми для випічки. Проштрикніть основу та боки виделкою. Покрийте чистим рушником і знов лишіть на 30 хвилин.
  2. Розігрійте духовку до 190°C. Простеліть зверху тіста пергамент і зафіксуйте тісто «кульками для випічки». Випікайте протягом 15 хвилин. Приберіть кульки та пергамент і запікайте ще 10 хвилин. Після всього діставайте форму з духовки.
  3. Тим часом для начинки: вичавіть сік 3 лимонів (можна скористатися цитрус-пресом з кухонними машинами Chef, Major та Cooking Chef), вилийте сік і складіть всі інгрідієнти у миску, поставте віничок і збивайте на 1-й швидкості приблизно 1 хвилину допоки все добре не змішається. Наповніть масою основу випічки.
  4. Зменшіть духовці температуру до 140°C та випікайте до 35-40 хвилин, допоки начинка стане твердішою. Нехай охолоне та полежить близько 2 годин.
  5. Підготуйте шматочки улюблених фруктів чи ягід та викладіть їх колом у серединці тарта. Притрусіть кожен цукровою пудрою.

Ваш тарт готовий, приємного чаювання!