Якою має бути хлібопічка

Мистецтво готувати хліб багато років вважалося обов'язковим навиком для кожної господині. У наш час, коли хліб можна легко і просто купити в найближчому магазині, самостійно його випекти зможуть далеко не всі. І все ж, якщо ви не бажаєте залишатися без цього смачного, ароматного «родича паляниці», а якість магазинної продукції вас не влаштовує, вихід знайдеться. Просто купіть хлібопічку! Цей компактний побутовий прилад здатний спекти чудовий хліб з дотриманням традиційної рецептури з інгредієнтів, які практично завжди є під рукою. І, між іншим, не тільки хліб, а й багато різновидів іншої випічки.

Головні якості хлібопічки

Перед побутовою хлібопічкою не ставиться завдання масового виробництва. А от якість готового продукту завжди на першому місці. Тому функціональні можливості приладу можуть бути досить широкими – аж до можливості приготування макаронних виробів і навіть варення. Зовсім не обов'язково, все це вам знадобиться часто. Тому, вибираючи прилад, звертайте увагу на наступне:

  • Об’єм відсіку. Чим більший об’єм відсіку хлібопічки, тим більшого розміру вийде в підсумку буханець. Як правило, від 500 г до 1,5 кг. Деякі моделі хлібопічок мають одразу два відсіки для хліба і можуть навіть комплектуватися особливими насадками під унікальні рецепти.
  • Функції. Програми, за якими може працювати прилад. В хорошому апараті буквально під кожен конкретний різновид випічки хліба знайдеться своя програма, встановлена «за замовчуванням». Є й особливі програми, наприклад, приготування джему. Функція підтримки температури, збереже хліб гарячим протягом тривалого часу. Можна навіть запрограмувати початок приготування і ще кілька параметрів.
  • Наявність диспенсера. Він дозволить істотно урізноманітнити асортимент страв, не обмежуючись тільки хлібом. Диспенсер позбавить від необхідності вручну додавати інгредієнти. У тому числі родзинки та інші компоненти. Вони додаються автоматично, відповідно до заданої програми.

Також перевагою пристрою є його компактність, адже за розмірами хлібопічку можна порівняти з тостером. Додає подібності і вертикальна конструкція корпусу, хоча в продажу можна зустріти і пласкі моделі (вони, зазвичай, мають два відсіки для випічки).  За виглядом й не скажеш, що даний міні-прилад настільки універсальний. Тому намагайтеся підбирати модель так, щоб у вашому розпорядженні завжди були ті можливості, які будуть корисні і затребувані на практиці.