Кулінарна подорож з Kenwood на Гоа

Кулінарна подорож з Kenwood на Гоа

Що ви знаєте про національну кухню Гоа? Пропонуємо відправитися в уявну подорож по екзотичному краю. Провідником у захоплюючий світ буде... смак. Смак оригінального блюда, яке ви приготуєте за допомогою Chef або Major від Kenwood.

Якщо на вашій кухні є ці дивовижні прилади, ви без зусиль впораєтеся з будь-яким кулінарним завданням. І це не дивно, у вашому розпорядженні цілий арсенал кухонної техніки кращої якості. Chef чи Major від Kenwood.

Chef і Major працюють з величезною кількістю насадок, які роблять створення кулінарного шедевра веселою і захоплюючою грою.

Магічна їжа

Давайте вирушимо у смачну подорож по одному з найкрасивіших штатів Індії. Традиційні страви гоанців складаються з рису, каррі, а також морепродуктів. Для приготування каррі тут люблять використовувати кокоси. Колір гоанського гострого блюда буває і цегляним, і золотистим, і вогненним. Все залежить від набору спецій. Ваблять запахи куркуми, кмину, коріандру, перцю чилі, які роблять будь-яку страву магічною. Не виключено, що його дія на їдока може бути такою ж. Інтригуюче? Давайте разом приготуємо рибне філе з соусом каррі по-гоанські. Нашої помічницею буде кухонна машина Chef або Major.

Рибне філе з соусом каррі по-гоанські

Вам знадобиться:

  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. борошна
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 4x175 г кускового філе тріски або пікші
  • 1 цибулина, розрізана навпіл в поздовжньому напрямку
  • 1 ч. л. насіння кмину
  • 2 ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. насіння чорного перцю
  • 2 очищених зубчика часнику
  • 5 см нарізаного свіжого кореня імбиру
  • 1 стручок пекучого червоного перцю чилі з видаленим насінням
  • 3 ст л. рослинної олії
  • 3 стручки зеленого негострого перцю чилі з видаленим насінням і нарізаного на тонкі смужки
  • 4 нарізаних помідори, очищених від шкірки
  • 2 ч. л. томатного пюре
  • 400 мл консервованого соку кокосового горіха
  • гілочка коріандру
  • рис басматі

Приготування 1. Перемішайте куркуму, сіль і борошно. Збризніть шматочки риби лимонним соком. Нанесіть на рибу суміш з куркуми рівним шаром. 2. Встановіть високо- або низькошвидкісну ломтерізку або ж шатківницю з плоским ножем для грубої нарізки або подрібнюючим барабаном. Наріжте цибулю. 3. Помістіть насіння кмину, коріандру і чорного перцю в мультиподрібнювач і розмеліть їх до консистенції порошку. Додайте часник, імбир і червоний перець чилі і обробіть їх в мультирізкі протягом декількох секунд. 4. Нагрійте на великій сковорідці або в жаростійкій каструлі 2 ст. л. рослинної олії, потім покладіть в неї шматочки риби і обсмажуйте їх протягом 1-2 хвилин з кожного боку. 5. Додайте залишки олії і цибулю. Обсмажуйте все це протягом 5-6 хвилин. Додайте зелений перець чилі і обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Покладіть масу з мелених спецій, нарізані помідори і томатне пюре, і обсмажуйте протягом 1 хвилини. 6. Додайте сік кокосового горіха і помішуйте. Готуйте на вогні протягом 10 хвилин. Знову покладіть шматочки риби на сковороду (або в каструлю) і обсмажуйте. Прикрасьте гілочками коріандру і подавайте до столу разом з рисом басматі. Приємного апетиту і яскравих вражень! З кухонними машинами Kenwood ви зможете приготувати саму вишукану страву.