Майстер-клас на тему «Домашня Франція»
В офіційному шоурумі «DeLonghi Kenwood Braun» пройшов черговий майстер-клас на тему «Домашня Франція». Гліб Вознюк, запрошений бренд-шеф мережі ресторанів «Carbonella», розкрив секрети й тонкощі приготування традиційних простих, але дуже популярних страв французької кухні: цибулевого супу і яловичини з рататуєм по-селянськи. Гості змогли не тільки поспостерігати, а й особисто взяти участь в процесі приготування, і випробувати в дії техніку, якою користувалися під час майстер-класу.
Використовувалася техніка:
1)Кухонна машина Kenwood KCC 9060 S Cooking Chef
Насадки:
- Фуд-процесор Kenwood KAH 647 PL;
Насадка-блендер Kenwood KAH 358 GL
2) Електрична піч Kenwood EO 20792;
3) Стаціонарний блендер Braun MQ 9087 X
Ми готували:
Цибулевий суп з сирними грінками
Це класичне блюдо, яке подається до столу з скибочками запеченого тостового хліба і сиром. Інгредієнти для супу оброблялися за допомогою кухонної машини Kenwood KCC 9060 S COOKING CHEF і електричної печі Kenwood EO 20792.
Найважливіший компонент французького цибулевого супу - бульйон. Він повинен мати особливу, середню консистенцію між супом-пюре і звичайним рідким супом. Щоб приготувати цю страву правильно, необхідно ретельно дотримуватися пропорції, зазначені в рецепті.
Необхідні інгредієнти для 2-х порцій:
- Бульйон - 500 мл.
- Цибуля ріпчаста -130 г.
- Лук-шалот - 60 г.
- Морква -130 г.
- Картопля -130 г.
- Цибуля зелена - 20 г.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний - за смаком.
- Мускатний горіх - 0,3 м (для аромату).
- Масло вершкове - 30 г.
- Французький багет - 90 г.
- Сир ементаль - 30 г.
Ексклюзивний, покроковий рецепт від шеф-повора
«Хочу представити Вам власний варіант цибулевого супу, який хоч і не кардинально, але все ж трохи відрізняється від класичного рецепту.
Очистіть ріпчасту цибулю, цибулю-шалот і наріжте його півкільцями або скибочками за допомогою кухонного комбайна. Так само за допомогою комбайна наріжте моркву і картоплю. Потім необхідно нарізати рівними стрілами зелена цибуля. Встановіть насадку для перемішування інгредієнтів, доведіть температуру до 130 ° С і виберіть першу швидкість перемішування. Додайте в чашу вершкове масло (можна приготувати суміш з оливкової і вершкового масла). Дайте маслу розігрітися, додайте ріпчасту цибулю і цибулю-шалот. Злегка обсмажте, додайте моркву і картоплю, понизьте температуру до 120 ° С. Готуйте, поки інгредієнти не приймуть світло-коричневий або золотистий колір. Додайте бульйон, доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин. Додайте спеції і варіть ще близько 20-30 хвилин. Наріжте грінки з декількох скибочок багета. А тепер уже можна підключати фантазію! Натріть хліб часником або збризніть оливковим маслом з додаванням спецій. Можна покласти тоненькі слайси бекону і посипати свіжі меленим чорним перцем. Простіше кажучи, не соромтеся і робіть так, як Вам подобається. Далі накрийте багет нарізаним або тертим сиром, обсмажте на грилі або запечіть в духовці так, щоб вони підрум'янилися. Подавайте суп до столу, прикрасивши його грінками і зеленою цибулею. »
Гліб Вознюк
Ніжна яловичина з рататуєм по-селянськи
Ці чудові ласощі дійсно колись вважалися основою раціону саме селян. Але приблизно з 19-го століття міцно завоювали місце в обов'язковому «французькому» меню дорогих ресторанів по всьому світу.
Необхідні інгредієнти для 2-х порцій:
- Морква -100 г.
- Цибуля ріпчаста - 30 г.
- Лук-шалот - 30 г.
- Часник - 2 зубчики.
- Яловичина -100 г.
- Баклажан - 60 г.
- Кабачок - 60 г.
- Масло вершкове - 50 г.
- Сіль - за смаком.
- Перець - за смаком.
- Імбир сухий -1 г.
- Паприка копчена - 2 г.
- Вино червоне сухе - 30 г.
- Томати у власному соку - 60 г.
- Сметана - 60 г.
Ексклюзивний, покроковий рецепт від шеф-повора
«Ця страва, я як правило, готував за допомогою хоспері або в духовці. Але з появою Kenwood Cooking Chef, мені захотілося поекспериментувати. Отриманий результат порадував. Звичайно, консистенція змінилася, блюдо стало чимось середнім між рататуєм і рагу, але смак, проте, здатний приємно здивувати!