М'ясні страви в кулінарних традиціях народів світу

М'ясні страви в кулінарних традиціях народів світу

Яке місце на вашому столі займають м'ясні страви? Вони - джерело білка, який потрібен для активного способу життя. М'ясо необхідно для майбутніх мам. Воно джерело такого незамінного вітаміну, як В12, який допомагає побудові ДНК. Речовини, що містяться в ньому, підтримують клітини кров'яної і нервової систем. М'ясо - незамінна складова найсмачніших страв різних кухонь народів світу.

З цим продуктом пов'язано безліч цікавих фактів з історії людства. У 1812 році торговець м'ясом Семюел Вілсон уклав з армією США контракт на постачання солоного м'яса в бочках, на яких ставили тавро «U.S», що означало Сполучені штати. Солдати жартома розшифровували абревіатуру, пов'язуючи її з ім'ям постачальника: «Uncle Sam» ( «Дядько Сем»). Завдяки цьому жарту Семюел Вілсон став символом Америки.

 

Воїни гуни, ватажком яких був Атілла, винайшли незвичайний спосіб зберігання м'яса. Вони поміщали його під сідло коней. Там від тривалої тряски воно відбивалося і просалювалося, що робило його подальше приготування більш легким.

За даними вчених, перший м'ясний суп був приготований 6 тисяч років тому. Його головним інгредієнтом було м'ясо бегемота.

Про те, що м'ясо корисно, люди знали з давніх часів. Амінокислоти, залізо, необхідні для побудови мембран клітин, правильної секреції гормонів, містяться в цьому продукті. У всіх національних кухнях народів світу існують свої секрети приготування їжі з м'ясних продуктів.

Основні страви угорської кухні токань, перкельт, гуляш і папрікаш містять велику кількість м'яса. Гуляш готують з додаванням борошна і паприки. Перкельт - вид особливого рагу. Для приготування токані використовують м'ясо, цибулю, сметану, гриби і багато іншого. Папрікаш - блюдо з нежирного м'яса зі сметанним соусом, приправленим паприкою.

У французькій національній кухні широко використовуються всі види м'яса: телятина, свинина, яловичина, баранина, птиця, дичина. На весь світ знамениті французькі паштети, особливо фуа-гра. Тушкування м'яса в горщиках - винахід жителів Франції. Як не дивно, англійське блюдо біфштекс є також традиційним французьким блюдом.

Напевно, найбільша кількість м'ясних страв існує в вірменській кухні. Хаш - одна з найдавніших страв в світі, готується, традиційно, з яловичих ніг, толма у виноградному листі, хашлама (баранина на кістці, овочі), різновиди шашлику - це тільки початок величезного списку м'ясних страв, які відомі людству не одне тисячоліття.

 

У приготуванні різноманітної їжі з цього продукту вам допоможе м'ясорубка Kenwood. Це електричний пристрій без зусиль перемеле рибу, сухарі, горіхи. Зробить фарш всього за кілька хвилин. Ви зможете приготувати будь-які м'ясні страви. Дрібнозернистий, крупнозернистий, середньозернистий помел забезпечують перфоровані диски різного діаметру. Сталевий ніж м'ясорубки самостійно заточується під час роботи. За допомогою насадок для ковбас, кебі ви зможете урізноманітнити меню вашої родини. Готуйте з користю для здоров'я!