Найкорисніші овочі

Найкорисніші овочі

Літо - час, коли ми намагаємося поповнити вітамінний запас організму. Однак для того, щоб дари землі приносили максимальну користь, потрібно знати, коли їх краще їсти. У наших супермаркетах круглий рік можна купити будь-які овочі, але це не означає, що така їжа сподобається вашому організму. Для того, щоб ви могли приготувати ще більше смачних салатів, купіть насадку тертку-ломтерізку до унікальних кухонних машин Kenwood.

Для кухонних машин Chef, Major та Cooking Chef підходить MGX300, серія kMix працює з насадкою AX643, а для м'ясорубок можна купити як MGX300, так і MGX643, в залежності від моделі. За допомогою приладів ви наріжете овочі крупно або дрібно, а також натрете їх на тертці. Насадка MGX 300 має 4 барабани для різного подрібнення овочів, а MGX 643 - 5. Можете бути впевнені в тому, що всі деталі пристосування виготовлені з високоякісних матеріалів. Ви вже поспішайте за вітамінними покупками? Для початку потрібно знати, чим корисний той або інший овоч.

Календар корисних овочів

Редис (з квітня по жовтень)

Гірчичне масло редису зміцнює імунну систему, захищає серце від хвороб. Цей маленький овоч - цінне джерело вітамінів B, C, калію і заліза.

Огірки (з травня по вересень)

Ви на дієті? Огірок допоможе стати стрункішою! У ньому 97% води, тому поїдаючи овоч, ви насправді ... п'єте! Огірки містять мінерали і вітаміни, які необхідні вашому організму: залізо, калій, кальцій, вітамін C, А, В1. Виводять шлаки з організму, стимулюють кровопостачання шкіри, знижують артеріальний тиск, допомагають відчувати себе бадьоро.

Горох (з червня по липень)

Містить баластні речовини і вітамін B1. Хочете, щоб у вас були міцні нерви, хороше травлення і низький рівень холестерину в крові? Налягайте на горох.

Баклажани (з червня по жовтень)

Вітаміни B1, B2, B6 знаходяться прямо під шкіркою, тому овоч рекомендують не чистити. Вважається, що він уповільнює розмноження ракових клітин і допомагає при радикуліті, ревматизмі. Приготуйте овочеве рагу з корисними і смачними баклажанами!

Помідори (з червня по жовтень)

Вчені сотні років шукають еліксир молодості, а, можливо, прихід старості сповільнить самий звичайний помідор. Овоч багатий антиоксидантами, які допоможуть вам залишатися молодим. У помідорах багато вітамінів B, C, E, необхідних організму калію, кальцію, магнію.

Морква (з червня по листопад)

Морква корисна для зору і зростання, в ній є фолієва кислота, калій, залізо, магній.

Капуста (з червня по жовтень)

Надзвичайно багата на вітамін С і баластними речовинами. Корисна для травлення, покращує настрій і концентрацію уваги. Брокколі містить вітаміни A, B1і B2, кальцій, калій, магній, залізо. Вона захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання. Брюссельську капусту використовують в якості профілактики раку.

Солодкий перець (з липня по жовтень)

Червоний солодкий перець - джерело вітамінів. Робить нерви міцними, шкіру шовковистою, а імунітет сильним. Овоч містить вітамін С.

Буряк (з липня по вересень)

В овочі, про який незаслуженого забувають господині, багато заліза, фолієвої кислоти, клітковини. Буряк корисний для кровотворення, роботи кишечника.

Гарбуз (з серпня по грудень)

Містить бета-каротин, магній, калій, кальцій, вітаміни A, C, E, допоможе позбутися від набряків. З насіння овоча роблять олію, яка стає ліками при підвищеному холестерині, проблемах з печінкою і жовчним міхуром, циститі, неврології.