Найсмачніші страви з картоплі

Найсмачніші страви з картоплі

Апетитна картопля-фрі, гаряча печена картопелька ... Всі ми любимо ці смачні страви, але іноді хочеться приготувати зі звичного для нас овоча що-небудь оригінальне. Ми пропонуємо добірку цікавих рецептів. Не хочеться чистити картоплю? Не треба! За вас це зробить насадка-картоплечистка для кухонних машин Kenwood.

Для серії Cooking Chef, Major підійде пристосування AT445, кухонні машини Chef почистять картоплю, якщо ви придбаєте насадку AT444. Наповніть прилад картоплею на половину, додайте три склянки води. Все інше зробить кухонна машина. Тепер про смачне.

Азу

У Персії цим словом називають шматочки м'яса, приготовані в гострому соусі. Спробуйте - вам сподобається!

Складові:

• Морожена свинина - 0,5 кг

• Ріпчаста цибуля - 1 шт.

• Морква - 1шт.

• Картопля - 6 шт.

• Солоні огірки - 2 шт.

• М'ясний бульйон - 1 склянка

• Часник - 2 великих зубчики

• Петрушка

• Перець і сіль

• Лавровий лист

Приготування

Наріжте свинину невеликими шматочками, викладіть м'ясо на сковорідку. Обсмажте на сильному вогні до появи скоринки. На іншій сковороді обсмажте півкільцями цибулю. Додайте порізаний часник. Тушкуйте кілька хвилин, накривши кришкою. Наріжте картоплю великою соломкою, обсмажте на олії до золотистої скоринки. Солоні огірки потрібно порізати кільцями. З'єднайте в казані м'ясні шматочки, тушковану цибулю і часник, м'ясний бульйон. Тушкуйте на слабкому вогні 40-60 хвилин, додайте огірки, картоплю, посоліть, поперчіть. Тушкуйте під закритою кришкою ще 10 хвилин. Додайте лавровий лист, посипте зеленню.

Білі гриби з картоплею в горщиках

Складові:

• Білі гриби - 350 г

• Картопля - 9-10 шт.

• Цибуля ріпчаста - 2 шт.

• Сир - 150 г

• Сметана - 3-6 ст. л.

• Сіль, перець

Приготування:

Почистіть, помийте білі гриби. Наріжте їх шматочками, покладіть на дно горщиків. Поріжте картоплю, покладіть в горщики наступним шаром. Пасеруйте цибулю. Додайте її до грибів і картоплі разом зі сметаною. Посоліть, поперчіть, залийте кип'яченою водою. Зверху покладіть трохи тертого сиру, закрийте горщики кришками, поставте їх в духовку. Готуйте, приблизно, годину.

Брандада: картопляна запіканка з тріскою

Брандаду вважають блюдом національної кухні у Франції, Іспанії, Португалії. Пропонуємо випробувати один з численних варіантів приготування незвичайної запіканки.

Складові:

• Картопля - 1 кг

• Тріска - 700 г

• Сир твердий - 100 г

• Вершки - 100 мл

• Цибуля ріпчаста - 2 шт.

• Часник - 4 зубчики

• Перець чорний (горошком) - 5 шт.

• Оливкова олія - 2 ст. л.

• Сіль, лавровий лист

Приготування:

Зваріть картоплю в підсоленій воді і тріску, приправивши її перцем і лавровим листом. Додайте в картоплю вершки, потовчіть її. Обсмажте цибулю, додайте її до картоплі. М'якуш тріски відокремте від кісток, змішайте з картоплею, петрушкою і часником, який потрібно перетворити в пюре. Змішайте картопляну масу з трісковою. Викладіть у форму, змащену маслом, посипте сиром. Запікайте в духовці при 200°C 20 хвилин. Подавати брандаду потрібно прямо в формі.

Хочете з легкістю приготувати ці рецепти? Купуйте для своєї кухонної машини насадку-картоплечистку. Ви значно заощадите час, позбудетеся від зайвих клопотів. Смачного!