Соуси для риби

Соуси для риби

Правильно приготовані соуси допомагають вигідно підкреслити і доповнити смак страви, привносять в неї чудовий аромат і надають витонченість. Особливо це стосується рибних страв, які стануть неповторною прикрасою будь-якого святкового столу. Варіантів приготування соусу для риби може бути безліч - все залежить від того, який спосіб приготування ви виберете і яку рибу будете готувати. Соус готується дуже швидко і просто, якщо ви використовуєте блендер від Kenwood.

Соус допоможе вам трохи перебити не зовсім приємний і досить специфічний присмак, який може бути присутнім у деяких видів риб (наприклад, сома, щуки, тріски). А в деяких випадках навпаки, допоможе підкреслити вишуканий шляхетний смак дорогих порід риб (лосося, осетрини, форелі).

Соус буде добре поєднуватися зі смаженою, відвареною і запеченою рибою. Якщо ви вирішили готувати жирну рибу, то краще вибирати до неї підливу з кислинкою, до складу якої додається вино, огірковий розсіл або оцет. Вони доповнять смак страви і допоможуть зробити її не такою нудотною. До нежирної риби варто подавати соуси, які містять вершки, масло або сметану.

Вершковий соус з лаймом

Для його приготування необхідно змішати в блендері 1 зубчик попередньо подрібненого часнику, одну четверту склянки соку лайма, чайну ложечку солі і чверть чайної ложки чорного перцю (меленого). Змішувати поки маса не стане однорідною. Потім, продовжуючи збивати соус, додайте півсклянки м'якого вершкового масла. Збивайте готову суміш протягом 30 секунд.

Томатний соус

Обсмажте на олії в каструлі 1 цибулину, 1 моркву і трохи петрушки на невеликому вогні. Потім всипте 1 столову ложку борошна, постійно помішуйте. Через 2-3 хвилини додайте 1 столову ложку томатної пасти і добре перемішайте. Через 2 хвилини долийте 200 г рибного бульйону, посоліть і варіть соус на невеликому вогні ще 8-10 хвилин, не забуваючи помішувати. Він повинен злегка загуснути. Потім зніміть його з вогню і додайте 1 столову ложку вершкового масла. Готовий соус подрібніть в блендері HB 859 kMix до пастоподібного стану.

Часниково-огірковий соус

Цей соус прекрасно підійде до страв з червоної риби. У чашу блендера завантажте всі необхідні інгредієнти: 1 солоний огірок (попередньо поріжте його на невеликі кружечки), 1 зубчик часнику (якщо хочете, щоб соус вийшов гострим, можете кинути 2-3 зубчики), 2 столові ложки майонезу, 2 столові ложки сметани і додайте зелень на ваш смак (в ідеалі вам необхідний кріп, але можна також кинути базилік або петрушку). Ретельно збийте суміш. Соус готовий!

Соус песто

Для початку подрібніть за допомогою блендера 100 г базиліка і 2 зубчики часнику, потім додайте півсклянки оливкової олії і 100 г тертого сиру пармезан, доведіть інгредієнти до стану кашки, а потім додайте 50 г очищених кедрових горішків (можна також взяти волоські) і дрібку солі. Збивайте протягом 5 хвилин до отримання пастоподібної однорідної маси.