Ягідні поради від Kenwood

Ягідні поради від Kenwood

Скоро літо – час, якого ми завжди з нетерпінням чекаємо. Його сонце і повітря, стиглі фрукти і ягоди хочеться зберегти на цілий рік. Законсервувати літнє тепло і аромати навряд чи вийде, а ось з ягодами все набагато простіше. Якщо хочете приготувати на зиму сік з полуниці, ожини, малини, насадка AT644 для кухонних машин Chef, Major, Cooking Chef і м'ясорубок від Kenwood, допоможе впоратися з цим завданням.

Завдяки новітній технології, насадка-прес для ягід дозволяє приготувати набагато більше соку, ніж звичайна соковижималка. Користуватися пристроєм просто. Потрібно тільки встановити його в низькошвидкісний привід кухонної машини, завантажити ягоди, включити прилад. Насадка може відокремлювати кісточки від м'якоті, що значно полегшує вам роботу. Любите соки зі шматочками ягід? Спеціальний регулятор дозволяє вибирати кількість м'якоті в напої. Придбайте насадку AT644, готуйте соки з улюблених ягід. Як це правильно робити, ми вам підкажемо.

Що потрібно знати

Скільки літрів соку вийде з десяти кілограмів ваших улюблених ягід? Щоб ви все правильно розрахували, зверніть увагу на цю табличку.

З десяти кілограмів виходить:

• вишні - 4,6-5 л

• чорної смородини - 5,6-5 л

• червоної смородини - 6-7 л

• агрусу - 4-6,8 л

• суниці - 5,6-5 л

• винограду - 5,6-5 л

Щоб продукт вийшов смачним і корисним, вибирайте тільки стиглі, якісні ягоди.

Способи приготування

Не обов'язково готувати сік з одного виду ягід. Ви можете зробити ягідні суміші, в яких вітамінів буде ще більше. Такий продукт зазвичай називають купажованим. Основна технологія консервування досить проста. Для початку за допомогою насадки-пресу приготуйте сік. При необхідності додайте цукор, піддайте тепловій обробці. Існують два способи теплової обробки соків при консервації.

Перший гарячий розлив. Сік доводять до кипіння, розливають у ошпарену окропом тару. Її потрібно моментально закупорити, потім охолодити. Для того, щоб банки охололи, їх залишають піддонами вгору, а пляшки кладуть набік.

Другий спосіб теплової обробки соку – пастеризація. Сік нагрівають до 85 ° С, розливають в простерилізовану тару. Потім її закривають кришками і поміщають в ємність для пастеризації. Зазвичай для цього використовують каструлю. На її дно потрібно помістити підставку, налити воду, нагріту попередньо до 50°С. Каструлю з встановленими в ній банками підігрівають до тих пір, поки вода в ємності не досягне 85°C. Потім починають пастеризацію. Тару об'ємом 0,5 л потрібно пастеризувати 15 хвилин, об'ємом 1 літр – 20 хвилин, 3 літри – 30 хвилин. Банки закупорюють, залишають остигати.

Ви з легкістю запасетесь вітамінами на зиму, якщо будете слідувати даним рекомендаціям, використовувати насадку AT644 для кухонних машин і м'ясорубок Kenwood. Ароматна суниця, солодка малина, корисна чорна смородина з чаєм – те, що потрібно в холодні снігові вечори. Збережіть смак літа!