Тортилья з картоплею та сиром брі

Ви напевно не раз чули слово «тортилья» в мексиканських кафе і ресторанах, як назву кукурудзяного або пшеничного коржика, який є основним «хлібом» традиційної мексиканської кухні. Однак не треба плутати її з іспанської версією, де іспанська тортилья – це омлет з картоплею і цибулею.

Коли конкістадори нарешті зрозуміли, як готувати цей «коренеплід від екзотичної рослини з Латинської Америки», картопля відразу стала їх справжньою улюбленицею. Зараз тортилья існує в безлічі варіацій і до сих пір іспанці зовсім не проти поласувати цією швидкою і калорійною стравою.

Приготувати тортилью з сиром брі дуже легко з кухонною машиною чи комбайном і міксером від Kenwood.

Інгредієнти

1 цибулина, очищена і розрізана навпіл уздовж
1 цибулина цибулі-порею, з відрізаним коренем і розрізана навпіл поперек
60 мл (4 ст. ложки) соняшникової олії
450 г картоплі, очищеного від шкірки
6 великих яєць
сіль і мелений чорний перець
115 г сиру брі, нарізаного великими шматками
2 ст. л. ложки рубаної петрушки

Порцій: 4
Час підготовки: 15 хвилин
Час приготування: 27-30 хвилин
Насадки: кухонний комбайн або високошвидкісна терка-скибкорізка/віничок

Приготування

  1. За допомогою кухонного комбайна або високошвидкісної скибкорізки/шинковки з диском для товстих скибочок наріжте ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Розігрійте на вогні велику пательню з антипригарним покриттям, налийте в неї половину соняшникової олії, всипте нарізану цибулю і смажте на повільному вогні протягом 8-10 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане м'якою.
  2. Поріжте картоплю за допомогою диску для товстих скибочок. Вийміть цибулю з пательні за допомогою шумівки і відкладіть в сторону. Влийте в пательню масло, що залишилося і викладіть туди ж картоплю. Смажте на середньому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, до тих пір, поки картопля не набуде золотистого кольору.
  3. За допомогою віничка збийте яйця і спеції, додайте в отриману масу смажену цибулю і сир брі, ретельно перемішайте. Вилийте в картоплю і перемішайте. Зверху посипте петрушкою.
  4. Готуйте на середньому вогні протягом 6-8 хвилин до тих пір, поки краї не запечуться, а нижня частина запіканки не набуде коричневого відтінку. Поставте запіканку під попередньо нагрітий гриль приблизно на 3 хвилини до тих пір, поки страва не візьметься скоринкою і не набуде світло-коричневий відтінок. Подавайте в гарячому або теплому вигляді разом з салатом.